SUNNY RUN

2013-04-30 @ 11:03:41
Permalink Kommentarer (1)
Startade dagen med en löptur på lite under 10km i solskenen. Det kändes riktigt bra och nu är man pigg o glad resten av dagen. Dags att dra i mig whey isolate och så blir de lite jobb sen hem och vila så jag blir klar för kvällsträningen.



COMEBACK FATIMA "BAD NEWS" PINTO - INTERVJU

2013-04-26 @ 14:09:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (1)

Möt världsmästarinnan Fatima Pinto som gör sin comeback efter en axelskada som tvingat henne ett helt år borta från ringen men nu tillbaka till det hon gör bäst och det blir inget mindre än Gladiatorspelen i Skövde som går nu i helgen. Fatima möter k1 värlsmästarinnan Therese Gunnarsson som hon tidigare har besegrat och detta stormötet är en prestigefull rematch som kommer att avgöra vem som platsar bland damernas världsklass.

 

Jag tog chansen för en intervju med henne.

 

Foto: Santina Crolla

 

Berätta lite om dig själv

Jeg er 34 år gammel. Født og oppvokst i Nannestad, Norge. Jeg er yngst av 5 søsken. Min mor er halvt tysk og halvt cubansk og min far er fra Kapp Verde Øyene. Jeg er utdannet fysioterapeut (sjukgymnast) og jobber 100 % stilling som fysioterapeut for barn og unge i Oslo kommune og bor i Oslo sammen med samboeren min.

Jeg fighter thaiboksing i 51 (eller -54) kg.

 

Record

Muay Thai 24 matches - 18 Wins, 6 Losses, 2 TKO

MMA 2 matches - 1 Win, 1 Loss

 

Titlar/meriter

2012: 

Norgesmester
2. plass i Norges beste fighter


2011: 
IFMA Verdensmester
IFMA Europamester


2010:
Bronse IFMA VM
Fightnight Champion
Bronse Sport Accord Combat Games


2009:
IFMA Nordisk mester

 

Hur länge har du tränat thaiboxning och hur började du?

Jeg har trent thaiboksing siden 2006 og hadde min første kamp i 2008, altså for fem år siden. Jeg startet med thaiboksing for å holde meg i form og jeg forsøkte å finne en morsom måte å gjøre dette på. Jeg hadde egentlig tenkt til å begynne på kickboksing for jeg visste ikke helt hva thaiboksing var, men ble overtalt til å begynne på thaiboksing. Jeg ble hodestups forelsket i sporten og det tok ikke lang tid før jeg trente nesten hver dag.

 

Vad är ditt bästa minne från karriären?

Jeg har mange gode minner fra thaiboksingen, men det som står aller høyest må vel være da jeg fikk hånden løftet i været foran en stolt coach etter finalen i VM i Tashkent 2011.

 

Hur ser en dag ut för Fatima?

En vanlig dag starter klokken seks. Jeg tråkker inn i treningstøyet som allerede ligger klart og kommer meg ut på løpetur. Tilbake og etter dusj er det frokost, oftest sammen med samboeren, og så avgårde på jobb.

 

Hur ser det ut med jobbet?

Jeg jobber vanligvis mellom 6 ½ og 8 ½ time. Jeg har fleksitid så jeg kan tilpasse dagene litt. Som sagt jobber jeg som fysioterapeut for barn, noe som vil si at jeg har en ganske aktiv arbeidshverdag.

 

Vad ser kosten ut på en dag?

Jeg spiser ca 6 måltider om dagen. Frokosten består stort sett av havregrøt i forskjellige varianter, men stort sett med banan og kanel. Lunchen forsøker jeg å variere endel på og det er veldig avhengig av hvor jeg er ift kamp osv. Noen eksempler på lunch er kyllingsalat, knekkebrød med f.eks. avokado og kalkunskinke eller wok. Det hender også at jeg drar på med noe skikkelig usunt :) Jeg spiser kanskje et lite mellommåltid (litt avhengig av treningstid) før neste ”før trening måltidet”. Også dette varieres men kan f.eks. bestå av musli, youhurt naturell og blåbær. Etter trening forsøker jeg å være flink å fylle på med et lite mellommål igjen (riskaker eller noe) før det er middag hjemme med familien. Typisk middag er laks eller kylling. Om middagen er tidlig (noe den sjelden er) er det mulig det blir tid til litt småmat på kvelden også. Jeg er ikke fremmed for (litt) godis i ny og ne heller. Jeg er glad i alt av godis, men aller mest i sjokolade.

 

Hur kan träningen se ut?

Etter jobb hender det jeg rekker en kjapp tur hjemom eller jeg drar rett til treningen. Det kommer an på hvordan arbeidsdagen er, når/hvor det er trening og om det er noe andre ting som skjer i mellomtiden (som sosialisering eller noe sånt). Jeg starter stort sett treningen med løping og det hender jeg kjører en liten styrkeøkt i forbindelse med treningen også. Så er det selvfølgelig thaitreningen som er i fokus. Jeg avslutter hver trening med fys. Jeg varierer både hvem jeg trener sammen med og hvor, da jeg for tiden ikke har noe fast gym. Jeg trener 6 dager i uken. Siste året har naturligvis vært mye fokus på rehabiliteringstrening.

 

Har du något hobby vid sidan av träningen?

Tuller du?? Jeg har nok ikke tid til noen annen hobby?

 

Vem är din favorit fighter?

Ååå, det var vanskelig å velge. Det er mange bra fightere.

 

Vad får dig att gå upp tidigt för morgonträningen?

Jeg har lært meg å like de tidlige treningsøktene mine. Selvfølgelig er det ikke alltid like lett å komme seg opp og ut på morgenen, men det er en veldig god måte å starte dagen på. Jeg er nødt til å stå opp så tidlig om jeg skal rekke å få inn et morgenpass, og det må til om jeg skal få til det jeg mener er nok trening for å kunne hevde meg i sporten.

 

Hur håller du motivationen uppe?

Det går litt av seg selv. Jeg er så glad i det jeg driver med og har det veldig gøy med thaiboksingen. Jeg kan egentlig ikke tenke meg å være uten. Det hjelper selvfølgelig på motivasjonen å stadig jobbe med å forbedre seg og når man ser resultater av dette. Jeg tror det er viktig søke ny inspirasjon hos andre og kanskje kommer inspirasjonen av og til fra litt uventede steder.

 

Har du något bra tips för dom som vill börja fightas?

Jobbe hardt og målrettet. Være dedikert, ydmyk og åpen for å lytte og ta til deg lærdom.

 

Hur har ditt liv förändrats efter du blivit världsmästarinna?

Det har egentlig ikke forandret seg så veldig mye. Innenfor miljøet er har jeg jo fått mye positiv tilbakemelding og dette er veldig gøy. Man kan jo tenke seg at jeg får litt annen type matching enn jeg ellers ville fått(???) Personlig ble det en stor forandring med tanke på det at jeg oppnådde et mål jeg hadde satt meg lang tid i forveien. Når man oppnår noe, setter man seg nye mål.

Thaiboksing er ikke så stort i Norge så det har ikke utgjort den helt store forskjellen økonomisk. Det har ikke hjulpet noe sælig ift sponsorer og sånt for å si det slik, he he, og jeg jobber fremdeles fulltid.

 

Fem snabba

Sparring eller Pads? Pads

Löpning eller hopprep? Løping

Boxning eller MMA? MMA

Pizza eller Ben&Jerry? Ben&Jerrys

Hjemmekveld eller Utekveld? Hjemmekveld

 


Önska henne ett stort lycka till! :)


CROSSFIT BBG NEWBIE

2013-04-25 @ 23:18:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Testade basic crossfit för första gången på blackbox och det var sjukt kul! Lite ovant med det gick bra när man kom in i det. Jag känner att det är dags att bli bra på något annat så kan man variera träningen lite mer och så ska jag köra crossfit i samband med thaiboxningen fram till matchen. Idag blev det dagensupplägg vilket var:
 
1000m rodd
50 snaps
30 pullups
 
Allt räknades på tid och jag var klar på 15:55 min. Vet inte om det var jättebra men säkert bra för att vara första gången. När jag kom hem tog jag formbild bara för det är ju så himla egoistiskt och kul :)
 

MIN DAGLIGA MOTIVATION

2013-04-24 @ 23:19:06
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Brist på motivation? Då har jag ett bra tips som jag själv använder dagligen för motivation inför thaiboxningsträningarna, oftast när jag sitter och laddar med mat, kolhydrater och BCAA.
 
Detta är en reality dokumentärer på världsklassfighters som gör sig redo inför deras super möte och just nu mellan P4P king Floyd Mayweather Jr vs Robert "the Ghost" Guerrero. Eftersom jag själv är mitt uppe i match förberedelserna får man verkligen grym inspiration när man följer med och ibland fantiserar man hur ens eget liv hade sett ut om man var i deras skor.
 
Här är första episoden.
 

VAD ÄR BRA SPARRING?

2013-04-23 @ 17:04:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Det är för många som tror att man ska köra över allt och alla under träningsparring bara för att visa att man är bäst eller för att tillfredställa sitt egna lilla ego. Har man dessutom dålig teknik är det bara så dumt för man gör ingen större nytta än att skada sig själv eller sina träningskompisar och så ser det förjävligt ut. Vill man gärna gå hårt så borde både fighterna vara såppas skickliga och ha teknisktkontroll, då blir det riktigt bra.
 
Sparring enligt mig går ut på att fullföra tekniker så rent och snyggt som möjligt sedan det är träning ska man inte behöva skada sig. Det finns många typer av sparring men dom två som är nödvändiga är "leksparring" som innebär att man bara har det roligt och kan vara avslappnad. Man både ger och tar och det är mer skratt och glädje än svett och blod. Man lär sig bäst när man tycker det är kul.
 
Den andra typen är "matchsparring" oftast för dom som har en match nära och här kan man gå lite hådrare men ändå kontrollerat. Det gäller det att vinna varje duell samt fokusera på sitt gameplan som man får av sin coach eller som man funderat ut själv. Det är viktigt att man tänker på att inte slarva med guarden och vara fokuserad så gör man mindre misstag ungefär som en riktig match.
 

UPP O HOPPA

2013-04-23 @ 10:32:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Tvingade mig upp från sängen för idag skulle jag komma mig på morgonträningen no excuses! Taggar till med motiverande musik på ipoden packar mina saker och lunchlådan är på plats. Nu var det bara köra på även hur sjukt tungt kroppen känner sig är det bara genomföra rakt igenom.
 
Efter träningen duschar jag och ser till att få in mig maten och proteinshaken. Sen är det lite pt jobb som väntar. Life is good :)
 

NY VECKA NYTT TILLSKOTT

2013-04-22 @ 23:45:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Då var man tillbaka i Oslo och haft fullt upp med både träning och jobb. Härligt att komma tillbqka till dagsrutinerna efter en underbar födelsedagshelg hos mamma. Hemma hann jag vara med vänner, familjen och träning med syrran. Mina nya produkter hjälper mig att hålla energin uppe samt att jag får i mig alla vitaminer idrottare behöver och det är viktigt för oss som tränar dag in dag ut.
 
Min måndag såg ut såhär:
 
Frukost: Fitness flingor från kellogs med mjölk och bär
Kosttilskott: Daily one och Omega3
 
Lunch: Kyckling med ris och sallad'
Kosttilskott: BCAA xplode
 
Pwo: Jacked Micro
TRÄNING
 
Mat efter träning: Lax med ris
Kosttilskott: Whey Delite
 
JOBB
 
Kvällsmat: Kyckling och cottage cheese
Kostillskott innan läggdags: Diet Fuel +BCAA xplode
 

MORGONTRÄNIG PÅ HÄLSOSTUDIO

2013-04-20 @ 13:43:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Idag är det riktigt bra väder här, det är soligt och skönt. Jag och Rosmarie gjorde ett benpass på Hälsostudio som ligger ett par hundra meter från hemmet. Vi prövade min nya PWO Jack3d micro, det är en mildare version av den föregående Jack3ed men utan DMAA. Produkten finns på mmsports
 
Den kändes helt bra på träningen och fokuset var där den skulle, Rosmarie fick tydligen också effekt av den då hon tog sin PB i squats 30kg :)
 

BORÅS STOLTHET

2013-04-19 @ 20:39:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Jag vill tacka Borås Stad så väldigt mycket som hedrar sina idrottsmän och kvinnor med priser som gör det bra i sina idrotter. Denna gången har jag fått mästarskölden 2012 efter ett mycket framgångsrikt år i min karriären som jag är sjukt stolt över. Min mamma har aldrig gillat att jag och brorsan fightas men idag ser jag hur stolt hon är när jag och brorsan gör det så bra speciellt när det skrivs artiklar om oss, posters ute i stan för 25e Maj, fighter magazine och det bra ryktet vi har.

HÄLSOSAMMT MUFFINSKALAS

2013-04-18 @ 22:14:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Framme i regniga Borås tar jag mig hem till mamma med grejerna från MMsports. Lämnar allt där för att sen möta upp Juanita och Kristoffer för en gaming/chill kväll hos dom. Juanita är så snäll som bakade healthy muffins till mig som fyller år.

MOT BORÅS

2013-04-18 @ 17:47:00
Permalink Träningar!Kommentarer (0)

Hem mot Borås för att träffa familjen och vänner så blir det givetvis lite träning med brorsan. Imorgon är en speciell dag för mig, för imorgon fyller jag 23! Yep såppas gammal nu kanske det är dags bilda familj? JUST KIDDING!! Inga ungar för mig tills jag är 30 eller kanske 60 hm.. då är det lite för sent :)

Passade på att ta en rundtur i Göteborg och hade vägarna förbi MMSports för att hämta ut månadens spons.
Det blev:

•Diet fuel
•Isolate whey
•Två delite whey
•Bcaa
•Vitaminer och omega 3
•Jacked micro (måste testa denna hypade pwo alla snackar om)

•MMsports tandskydd

•GASP Ribtank linne
•Fyra flasker jacked energidrick
•MMsports hoodie till min vännina Kristoffer Mexico


IT HAS BEGUN

2013-04-17 @ 23:13:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Då var min officiella förberedelser för match på hemmaplan i Borås börjat. Den 25e Maj hålls en stor thaiboxningsgala som arrangeras av Fightgym där många duktiga fighters är med på fightcardet allt från den svenska eliten till den skottska. Det är fem och en halv vecka dit och jag kommer gå Main Event (alltså sista matchen) mot en skotte i A-klass utan armbågar. Det kommer bli sjukt att fightas för första gången hemma men också väldigt spännt sedan man vet att många bekänta kommer dit och ser på.
 
Här är bilder från träningen. Fotograf: Anna Titanium
 

DAGENSTRÄNING

2013-04-10 @ 22:03:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Dagensträning gick som förväntat. Som vanligt blev det löpning, sparring och så fem ronder mitts uppe på mudo. Jag placerade en kamera och filmade för skojjskull för det är viktigt ibland att se hur det ser ut för att kunna förbättra på saker. Nu har jag inte slått mitts på ett tag men fick till det ganska bra ändå. Bjuder på tredje ronden.
 

THAI SEMINAR

2013-04-05 @ 22:52:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Haft väldigt mycket för mig idag och allt fungerar perfekt bara man lyckas planera rätt. Vaknade imorse av ett jävla borrljud som gjorde att jag var tvungen att gå ur sängen och fixa frukost. Efter det tog jag mig samman och fick till ett riktigt bra rygg/vader pass med mål att få bästa möjliga kontakt med ryggen och fukk vilken härlig pump man fick till. Tog chansen att ta foto när formen sitter som den ska.
Uppe på Mudo träningscenter höll jag en thaiboxning seminar som promotion för mitt jobb som PT och detta är ett bra sätt att få många intresserade och det innebär mycket bokningar.. cash flow "chi ching"
 
Största fokuset just nu är på mina fighters som jag förbereder inför deras debut i thaiboxning! Det blev löpning och ett bra sparring/clinch träning. Det går framåt och jag ser framgången hos allihopa så det luktar vinst detta här.

GRABBARNA SNART KLARA FÖR FIGHT

2013-04-03 @ 23:12:00
Permalink Giang's WorldKommentarer (0)
Dagens träning tog jag det lugnt och kände lite hur kroppen kändes. Var lite öm i ryggen under löpningen så försökte ta det stabilt och höjde tempot mer och mer. Jag hann med fyra ronder på säck, fyra ronder sparring med Fatima, några ronder pads och så var det på tiden att ta mig till BBG.
 
Fyra av grabbarna har fått match i Kristianstad 13 april så dom har två veckor kvar för deras debut i dklass. Det blir matchträning på fredag och lördag för dom.
 
 
 

RSS 2.0