VAD ÄR BRA SPARRING?

2013-04-23 @ 17:04:00
Det är för många som tror att man ska köra över allt och alla under träningsparring bara för att visa att man är bäst eller för att tillfredställa sitt egna lilla ego. Har man dessutom dålig teknik är det bara så dumt för man gör ingen större nytta än att skada sig själv eller sina träningskompisar och så ser det förjävligt ut. Vill man gärna gå hårt så borde både fighterna vara såppas skickliga och ha teknisktkontroll, då blir det riktigt bra.
 
Sparring enligt mig går ut på att fullföra tekniker så rent och snyggt som möjligt sedan det är träning ska man inte behöva skada sig. Det finns många typer av sparring men dom två som är nödvändiga är "leksparring" som innebär att man bara har det roligt och kan vara avslappnad. Man både ger och tar och det är mer skratt och glädje än svett och blod. Man lär sig bäst när man tycker det är kul.
 
Den andra typen är "matchsparring" oftast för dom som har en match nära och här kan man gå lite hådrare men ändå kontrollerat. Det gäller det att vinna varje duell samt fokusera på sitt gameplan som man får av sin coach eller som man funderat ut själv. Det är viktigt att man tänker på att inte slarva med guarden och vara fokuserad så gör man mindre misstag ungefär som en riktig match.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0